Energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije

Business Info Group, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Republike Srbije, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, Inženjerske komore Srbije i Pokrajinskog centra za energetsku efikasnost organizuje Prvi EEE – Business Info Group forum

 Energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije  

 5. decembar 2011, 10 časova, hotel HajatBeograd 

OvogodišnjEEE forum ima za cilj da sagleda inostrana i domaća iskustva i dobru praksu koncepta uspostavljanja i razvoja programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Razmena iskustava sa predstavnicima uprave nekoliko evropskih gradova – lidera u štednji energije i implementaciji projekata energetske efikasnosti, OEBS-a, državnih administracija, lokalnih samouprava, privrednicima, domaćim i stranim specijalizovanim agencijama i predstavnicima nauke i struke, omogućiće sagledavanje značaja i velikih privredno-finansijskih kapaciteta ovakvog pristupa razvoju programa energetske efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije, a s tim u vezi, i njegove velike važnosti za dalji proces EU-integracija Srbije i jačanja njene ekonomije.

NEKE OD TEMA KONFERENCIJE:

· Dokle je Srbija stigla u sprovođenju programa energetske  efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora?

·  Lokalne samouprave i projekti energetske efikasnosti – javno ulično osvetljenje opština i gradova; daljinsko grejanje

· OEBS, regionalni koncepti sprovođenja programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora i njihova važnost u pristupnim procesima Evropskoj uniji.

· Iskustva Danske i Japana u oblasti sprovođenja regionalnih programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora.

· Koliki je i kakav je poslovni izazov za osiguravajuće kompanije i banke ulaganje u sprovođenje programa energetske  efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora?

· Da li Srbija treba da gaji regionalni pristup sprovođenju programa energetske  efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije?

· Iskustva država iz regiona u realizaciji projekata energetske efikasnosti

 

Izvor: bigevents.rs