Efikasan disko klub

 

Naučnici žele da iskoriste kretanje automobila, vozova, tečnosti u cevima, pa čak i ljudi za generisanje struje. Za sada to nije jednostavan cilj jer postoje brojni problemi. Na primer ti sistemi ne bi trebalo da troše više energije od količine koju proizvedu a prenosivi uređaji bi trebalo da budu mali jer ih u suprotnom niko neće nositi.

Pešaci, plesači, vojnici, planinari i posetioci teretane imaju veliki energetski potencijal. Postoje već postavljeni podovi u diskotekama koji mogu da generišu 480W od deset sati plesa.

Ovakvi podijumi za igru postoje u Disko klubovima u San Francisku i u Roterdamu. Posetioce ovih klubova naročito zabavlja povezanost energije njihovog pokreta sa energijom plesnog podijuma.

Kombinovanjem kreativnog pristupa sa inovativnim tehnologijama omogućava postojanje održivih klubova, festivala i događaja koji su ujedno efikasna i zelena rešenja. Takva mesta bi trebala da inspirišu mlade ljude da vode više računa o održivom razvoju i očuvanju prirodnih resursa.

Podijum za igru je u stanju da generiše određenu količinu električne energije. Ova tehnologija podrazumeva izgradnju podijuma od blokova za generisanje energije. Blokovi su napravljeni od piezoelektričnih kristala koji proizvode elekrticitet kada su izloženi pritisku.

Izvor: http://www.sustainabledanceclub.com/